最近尖東新開左間「正宗蘭州牛肉拉麵」,顧名思義,主打蘭州牛肉拉麵🍜。中午兩點幾黎到人流未算太多,店舖簡潔明亮,感覺好乾淨。餐牌上嘅選擇都幾豐富,除咗各款拉麵或刀削麵,也有不同小吃,總有一款啱食茶葉蛋茶葉蛋散發出微微藥材味,雞蛋都幾大隻,吸收左茶葉香涼拌腐竹涼拌前菜嘅份量可以選擇大或小,呢個腐竹口感軟硬適中,加入左青紅椒及醬汁醃製,微微辣,都幾惹味爽口木耳木耳保留左爽脆嘅口感,充分吸收左汁醬嘅精華,酸酸甜甜的好開胃羊肉刀削麵湯底傳來一陣羊肉羶香,半肥瘦嘅羊肉入口香軟腍滑,羊味濃郁!手切刀削麵都有一定程度的闊度及厚度,入口好Q彈煙韌,充滿嚼勁,仲可以品嚐到麵粉香,好好食呢!紅燒牛肉麵麵條係粗幼適中的拉麵,掛湯能力甚佳,頗彈牙的。紅燒牛肉加入左洋蔥及青紅椒炮製而成,特別香甜,牛肉厚薄適中,滿有牛肉香。係一碗出色嘅紅燒牛肉麵🍜

茶葉蛋
茶葉蛋散發出微微藥材味,雞蛋都幾大隻,吸收左茶葉香

涼拌腐竹

爽口木耳