2025-03-23
週末尖沙咀shopping🛍️完,嚟到尖東有間海景餐廳,黃昏嚟到可以睇到好靚嘅海景,慢慢食到上仲有個維港夜景可以打卡,餐廳氣氛好好有戶外座位,試吓個Dinner Set🍽️:🔸頭盤:火龍果北海道帶子沙律🥗沙律顏色繽紛,擺盤賣相好靚,食物豐富,包括火龍果、帶子、沙律菜、食用花等等,非常開胃🔸餐湯🥣(我哋揀咗兩款唔同嘅餐湯)黑松露野菌湯🍄🟫 - 聞落好香,質地杰身,飲落Creamy,好香黑松露味道👍🏻法式洋蔥湯🧅 - 洋蔥湯做得好清,一啲都唔油膩,加上塊法包索晒個湯食🔸意大利雲吞配牛肝菌醬一口一個圓軲轆嘅意大利雲吞好可愛,配上味道香濃嘅牛肝菌醬🔸主菜:美國頂級肉眼扒 - order 咗medium Rare 嘅肉眼扒,煮得剛剛好,好香炭燒嘅焦香味,仍然保持肉汁,咬落肉味非常濃郁,配上燒汁及芥末一齊食😋,仲有配菜薯仔、彩椒及車厘茄🔸甜品:拿破崙蛋糕🍰晚餐與你哋配上甜品,拿破崙蛋糕層層脆卜卜,配上芒果味道清新,非常滿足的一餐
🔸頭盤:火龍果北海道帶子沙律🥗
🔸餐湯🥣(我哋揀咗兩款唔同嘅餐湯)
🔸意大利雲吞配牛肝菌醬
一口一個圓軲轆嘅意大利雲吞好可愛,配上味道香濃嘅牛肝菌醬
🔸主菜:
🔸甜品: