2016-06-29 1330 瀏覽
尖咀日式放題好地方今日約左幾個朋友,黎尖咀食放題,朋友一早book左枱,今日放工ot左小小,坐mtr趕過來,在九龍公園站出口,過左馬路再行左2條街,終於到左目的地亞士里道,呢座大廈好多餐廳,好彩無遲到。樓下廣告牌,在4樓初初朋友話食居酒屋,原來係日式於題,原來係日式於題居酒屋。飲品方面是自助形式,都好多選擇,不過聽朋友講食於題切忌飲汔水,飯到一肚氣就食少左,感覺蝕底左,所以都係決定食茶,而佢地有題供屈臣氐新出樽裝綠茶,未飲過飯落又幾好飲,最後飲左2支。雙效減肥綠茶,最適合食放題人仕。魚生拼盤:我地每樣都點了小小,好特別上枱時係一大個玻璃盆,配以碎冰冰震魚生,而魚生方面都好新鮮,推介係帶子,真係好鮮甜,最後都有再encore,其次係牡丹蝦,好鮮甜又大隻,yummy yummy。海膽手卷:個人最鐘意食海膽,但放題一般都好難有提供,但呢度手卷有海膽提供,雖然餐紙上寫係限量,但點了2個手卷,每個手卷都有3條海膽,食好好新鮮,小小海水味,好好味。串燒/天婦羅:串燒最好食係雞軟骨,骨軟度剛剛好,爽口彈牙,好食。另外天婦羅炸皮脆得嚟又夠薄,新鮮炸出,應該有放在吸油紙,不算油膩,好食。日式炸豆腐:新鮮
尖咀日式放題好地方
樓下廣告牌,在4樓
初初朋友話食居酒屋,原來係日式於題,原來係日式於題居酒屋。
雙效茶
雙效減肥綠茶,最適合食放題人仕。
海膽手卷
天婦羅
炸豆腐
日式炸豆腐:新鮮外脆內軟,豆腐滑,配以日式汁,入口果下口感好特別,一定要試。
紫薯
蒸紫薯:幾持別用籠仔,連皮食甜甜地,食落煙煙韌韌,當甜品幾好食,天然甜味香濃唔過甜。
整體黎講呢間居酒屋感覺好舒服,2小時放題時間夠,食物方面質量中上,下次屋企人生日會再黎。

2016-06-16
雙效茶