2014-12-18
今日同事介紹呢間比我,去到門口見有啲殘舊,茶餐廳格局,我們坐到卡位,牆上貼滿手寫菜色,其實都只係食個茶餐,叫個熱狗加熱檸水,食物好快到,熱檸水微澀,落少許糖,可接受!熱狗賣相唔錯,麵包有烘烤過,打開見有普通雞肉腸一條,蕃茄片同一條酸瓜(熱狗通常係用酸瓜醬,而家已經好少見熱狗用一條酸青瓜!)加沙律醬,咬落麵包脆口,肉腸只有咸味,若大條啲會更好味,蕃茄薄身,酸青瓜好正,好酸好爽!沙律醬微酸,好味!講真對呢度無祈望,反而有啲驚喜!覺得佢隻茶餐熱狗有誠意!地方真係唔算舒服,幸好都乾淨!通常唔去呢種中式食店嘅廁所,怕倒胃口,今次去了,除了係窄啲同踎廁之外,幾乾淨,亦有廁紙!女店員比較粗豪,有客問盆菜價,佢話無印傳單,叫個客人自己影低牆上嘅介紹!我們比錢時佢又唔記得同事食乜,又喝番佢返來問,只可以講個女店員唔係特登無禮貌,係粗魯人!呢度感覺食小菜飲啤酒嘅小廚,茶餐都唔錯!
呢度感覺食小菜飲啤酒嘅小廚,茶餐都唔錯!