2009-07-13 10 瀏覽
今日終於去到食我等咗十幾年都未試到o既山窿魚蛋啦!但結果係---令我少許失望。今天同老婆去開香港仔,忽然諗起好想食山窿魚蛋,咁就同老婆去試下。我老婆叫咗魚蛋米而我就叫墨丸魚片河。首先我食第一啖就覺得個河粉無味..已經令我個心打個問號?又話好食o既?跟著試我鍾意o既炸魚片,的確魚片邊的炸過部份好有咬口,但魚肉本身唔得...好似食緊日本魚餅咁樣。至於墨魚丸就更加普通(真係文輝嗰啲正好多)。另外我亦叫了炸魚皮...呢個就有味,可惜太硬 (唔係叫脆)...要浸好耐湯先掂。總括嚟講,未能令我驚喜...不過,我剛才睇咗其他食評後,下次我會再叫佢啲招牌嘢再試 (例如: 魚皮雲吞等..)

2009-07-13