2019-03-10 81 瀏覽
同閨密本身想去貓貓cafe,但最後去左呢間又有兩隻可愛喵、食物又好靚的樓上店,食物造型有誠意,staff仲好樂意幫手影靚相,好岩打卡《廚師發板》成日比人洗板,因為佢擺盤極有藝術感🤩每樣食物都好似幅畫咁,仲包用醬汁寫字,好岩慶祝🎉成個set包左9樣食物,包括帶子刺身、虎蝦、黑魚子鵝肝toast、安格斯牛柳粒、煙三文魚等等,我覺得食物除左賣相精緻外,味道都意外地有水準👍🏽‼️最中意個鵝肝,肥美得尼唔油膩😻牛柳粒都好嫩口,呢set野好岩同閨蜜打卡慶生😝《德國咸豬手配蜜糖芥醬》賣相又係可以媲美幅畫😝仲有用糖霜做出貓咪圖案😻豬手非常大件,其實一客已經好飽肚🙈仲包埋炸洋蔥圈,平衡下油膩感《蜂蜜鮮果窩夫》嗚🥺有我最中意的美少女做裝飾品🙈窩夫質感中規中矩,但個黑芝麻雪糕好濃好好味😺當日仲點了兩杯手工水果茶《紅粉菲菲》同《紫醉金迷》,每杯都加左風乾生果乾,又係好igable🙈不過味道偏甜

廚師發板》

《德國咸豬手配蜜糖芥醬》