2021-05-08
Bookmark左好耐(因為全間都係粉紅色為主),今日難得行開SOGO感謝祭,就順便過埋嚟食個甜品!👍🏻奶油捲草莓、草莓朱古力、鮮芒果奶油捲,任何配搭都係$72/4件。每一件嘅外層都用鬆鬆軟軟嘅蛋糕捲着,裡面唧上幼滑嘅奶油,忌廉份量雖然都幾多,但食落甜而不膩,望兩眼都已經流晒口水。餐廳仲配上一個粉紅色嘅托盤,打卡一流。水果份量雖然唔係好多,不過水果嘅鮮甜都融入到整份甜品當中,特別係芒果細細粒好多汁,聞落已經有果香味!👍🏻草莓牛奶樽身好靚,飲落會有少少甜,不過粒粒香甜馥郁既士多啤梨肉亦都可以中和返。奶味幾濃,同時亦都聞到士多啤梨嘅果香,一啖蛋糕一啖飲品真係有好幸福嘅感覺。( 不過士多啤梨肉會沉底,建議飲之前記住搖一搖!)👍🏻美式咖啡食咗咁多甜嘢,用杯咖啡解一解甜膩口都係唔錯嘅選擇。咖啡偏向酸有淡淡花香味。👍🏻👍🏻環境超級少女、夢幻、童話,唔願走(´▽`)💡蛋糕賣相精緻,的確好適合做散水餅或者送禮,放喺婚禮上面做迎賓小食都唔錯(*¯︶¯*)
👍🏻奶油捲
👍🏻草莓牛奶
👍🏻美式咖啡
👍🏻👍🏻環境超級少女、夢幻、童話,唔願走(´▽`)