2020-09-18
小西灣係香港嚟講都起哂朵係「美食沙漠」🏜,因為通常都係連鎖餐廳,而小店又誠意欠奉。 所以搬入嚟之後,我成日都為左三餐食咩而好煩惱( ・ὢ・᷅ )。 後來比我係小西灣商場發現左韓樂,餐廳佔地都好大下,裝潢係係暗黑既路線😆😆頗有格調〰️今日就去左韓樂食下午茶,我叫左豚肉炒烏冬($40)🐷,韓風炸雞($30)🐣同一杯凍齋啡,埋單$75🐵豚肉炒烏冬🐷用既係彈牙煙韌既烏冬,豚肉片很多,配菜還有新鮮的椰菜,菠茶,芝麻等等。爽脆的蔬菜🥬與煙韌的烏冬配搭起來,很刺激食慾😻加上烏冬的醬汁甜甜的,完全不覺得漏!韓風炸雞($30)份量很多,雖然上枱時已非熱騰騰,但裹滿甜辣醬的炸雞外層超級脆!醬汁調較得非常好,不會過甜和過辣,感覺很適合配啤酒🍻😆凍齋啡就是一般餐廳喝到的味道,很大一杯🥤!餐廳職員的服務態度當然談不上很好,可是韓樂只是一間民間餐廳,我們總不能夠要求酒店式服務吧😆😆😆 她們雖不會殷勤上前,主動看看客人的需要,可是只要你主動尋求她們的協助,她們還是很願意幫忙的!!💕其實,韓樂的早餐和晚餐我也常常光顧!待我晚一點再補上食評🐒🐒
凍齋啡就是一般餐廳喝到的味道,很大一杯🥤!