好耐無入過屯門三聖,今日個屯門朋友帶我去三聖遊歷再食海鮮,好似去左旅行咁😸入得三聖當然要食海鮮,係到買料帶過黎加工,$75一斤,再搭多兩個小菜,兩個女仔食夠晒😋🦪椒鹽脆皮鮑魚炸得好好食,做到外脆內軟!而鮑魚已經除左殼再炸,食時好方便鮑魚本身juicy爽口,椒鹽調味調得好好,唔會over搶左鮑魚鮮味🌸油鹽水花甲(粉絲底)花甲本身好新鮮,調味再用左黑白胡椒,所以好濃味,配左粉絲底索晒啲鮮味,正🐖菠蘿咕嚕肉配白飯👍🏻👍🏻👍🏻哩個真係必點!一上菜時啲咕嚕肉仲係熱既,個皮炸得好簿好脆,個糖醋醬汁係可以拉絲架😍啲豬肉粒粒都又嫩又無骨,無話突然有一兩舊唔好食,仲要啲肉半肥瘦無得頂👍🏻而個菠蘿用火燒過,唔會好生,好甜好多汁,連我哩個食肉獸都大讚好食🥬金銀蛋肉鬆扒時蔬勁大碟!啲金銀蛋勁多!仲有啲薑絲係入面,而且薑絲唔辣,就算唔好薑既朋友都食到。菜苖都食得出係鮮嫩不過無諗過碟菜既份量咁多,最後食唔晒🥲 浪費了我地得兩個女仔,食唔得多,所以都係貴精不貴多,好彩碟碟都煮得好食😋

🦪椒鹽脆皮鮑魚
炸得好好食,做到外脆內軟!
而鮑魚已經除左殼再炸,食時好方便

🌸油鹽水花甲(粉絲底)

🐖菠蘿咕嚕肉配白飯👍🏻👍🏻👍🏻
哩個真係必點!

🥬金銀蛋肉鬆扒時蔬
不過無諗過碟菜既份量咁多,最後食唔晒🥲 浪費了

2022-06-22