2020-02-28 1341 瀏覽
平時食茶餐廳,來來去去都係快餐特餐,頂多都係炒下小菜,今次竟然食到一間好特別嘅茶餐廳,有鐵板燒,亦有平時外賣的奶茶特飲,非常特別。呢間餐廳叫茶餐廳2.0 ,門口已經見到有特色飲品外帶部門,有珍珠鮮奶及其他特飲。佢哋每一晚都有特色小菜套餐,有多種選擇而且價錢都唔貴,適合一家大細或情侶撐枱腳,當然亦都可以加錢轉特飲👍🏻👍🏻座位方面,餐廳都設計得十分寬敞,亦有卡位提供,非常舒適。介紹番啲嘢食先,同一般茶餐廳唔同,竟然見到有呢個石燒A4和牛餐,咁特別,梗係要叫返個嚟食吓啦,另外我都叫咗個晚餐小菜,菜心炒牛肉。石燒和牛上菜嘅時候,我都俾佢嚇左一下,賣相都算精美,和牛亦都好新鮮,配上一大塊石燒鐵板,好有鑊氣。食法好簡單,將和牛放上熱辣辣嘅鐵板上燒熟便可,和牛可以燒到九成熟,一啲都韌,重充滿肉汁,不錯不錯👍🏻👍🏻而小菜套餐都非常好食,菜心炒牛肉雖然係一個好平凡嘅小菜,但都見到廚師嘅細心,因為好少地方會將菜心剪碎先再煮。菜心炒牛肉嘅味道,如果10分係滿分嚟計算,都有8.5分,非常之吾錯。飲品方面我哋都加錢轉左特飲,分別係雪糕紅豆冰同埋仙草珍珠鮮奶。完全冇諗過食茶餐廳都可以飲到平時外賣嘅特飲,咁樣加埋一

座位方面,餐廳都設計得十分寬敞,亦有卡位提供,非常舒適。

完全冇諗過食茶餐廳都可以飲到平時外賣嘅特飲,咁樣加埋一齊有另一番風味。食咗兩個餐價錢都係非常便宜,非常抵食。大家都快啲去試下呢間茶餐廳啦。👍🏻👍🏻
2020-02-22