2021-05-15 2356 瀏覽
12%服務費 又唔係特別好服務 枱布好多茶漬好污糟💩 野食水平都好一般 酒店中菜嚟講 呢個價錢好抵 但我寧願貴啲但 用料好啲🥸第二次食景逸軒 母親節午市飲茶都唔爆場 可想而知景逸軒飲茶好味嘅程度🙈*龍皇脆米泡飯 $128 🌕🌕🌕🌕🌑脆米+泡飯 撈埋一齊 口感一級棒 成功驚豔到我💖湯底夠海鮮味 唔會過鹹 但唔係好見到海鮮粒 龍皇泡飯不龍皇😖 最開心係有啲菜心粒粒 紅蘿蔔粒粒 有菜食!櫻花蝦煎薄撐 $35 🌕🌑🌑🌑🌑一上枱 我已經o晒嘴 冇我想像嘅金黃色 冇我想像嘅櫻花蝦嘅份量😠 食落油膩又軟冧 0櫻花蝦味 我好傷心💔景逸軒水晶蝦餃 $40 🌕🌕🌑🌑🌑水晶蝦餃冇水晶皮😥 餡係剁碎咗嘅豬肉蝦肉 調味夠 亦都夠熱 但餡嘅肉質唔好 招牌(?)蝦餃好失望💩上海嫩雞煨麵 $48 🌕🌕🌕🌑🌑一碗麵嘅份量 夠一個人食晒✌🏻麵質滑溜 質地係少少冧 係煨麵feel~😍雞份量唔多 得十幾粒 注意⚠️係粒~*麻辣青瓜海蜇 $50 🌕🌕🌕🌑🌑一小碗 只夠sip牙罅😐 海蜇彈牙 青瓜有兩小條 仲有幾片木耳 辣夠 但麻唔夠 *京式銀絲卷(蒸) $30 🌕🌕🌕🌑🌑夠熱 搣開係一絲絲嘅銀絲卷 包住銀絲卷皮外皮就麻麻地 唔知
龍皇脆米泡飯 $128 🌕🌕🌕🌕🌑

景逸軒水晶蝦餃

上海嫩雞煨麵 $48 🌕🌕🌕🌑🌑
麻辣青瓜海蜇 $50 🌕🌕🌕🌑🌑
京式銀絲卷(蒸) $30 🌕🌕🌕🌑🌑
夠熱 搣開係一絲絲嘅銀絲卷 包住銀絲卷皮外皮就麻麻地 唔知點解分開咗兩層 層外皮咬落唔鬆軟 得銀絲係好食
第一次食咗
叉子燒餅 $30 🌕🌑🌑🌑🌑
有四塊叉子 叉子油膩 外皮唔係千層酥feel🥲 脆到硬 內餡太鹹 份量夠分四塊
香煎豆沙南瓜餅 $30 🌕🌕🌑🌑🌑
三塊餅 少少油膩但可接受🤙🏻 豆沙餡細滑但豆沙味唔濃 但有紅豆味嘅~ 南瓜味唔濃 勝在夠軟糯煙韌🌞
鳳爪排骨煲仔飯 $48 🌕🌑🌑🌑🌑
排骨急凍貨 肉質梅難 有飯焦 又夠豉油汁 但飯嘅水份太多 冇煲仔飯feel🤭
流沙包 $35 🌕🌕🌕🌕🌕
流沙包真係流沙 唔係流架喎😚 夠鹹蛋黃味 少少甜 包皮鬆軟 少數好正嘅點心
2021-05-09
龍皇脆米泡飯