2019-06-29 70 瀏覽
九龍城既小曼谷就食過了,知道佢地開左新分店又近左,當然一定要去試下啦。呢到裝修係火車風格為主。去到門口就會見到大大個火車頭都幾特別。而我每次去親泰國餐廳,都會想叫酸酸辣辣既冬陰公湯。今次都唔例外,但就特別小小要左個冬陰雞湯。估唔到有咁多材料,有菇,蕃茄而且雞件特別多,酸酸辣辣都分到4碗多。我們喝完湯之後,牛油蒜蓉燒扇貝就熱辣辣上枱啦。帶子爽彈不老非常新鮮,香牛油同蒜蓉醬互相配合。青咖喱海鮮,椰汁味香濃。裏面仲有魷魚,青口,鮮蝦等其他配料蔬菜唔會over cook ,配飯食一流食到唔停得口。泰式鮮蝦炒金邊粉,估唔到份量都幾足,而且用料豐富用上鮮蝦非急凍貨。不得不提最後仲叫左個飛天抄通菜,蝦咪香口。雖然有小小辣,但抄通菜非常野味我們還點了芒味椰汁沙冰。 呢個勁推薦大家一試覺得真材實料。用左芒果打成沙冰,而且無加水沖淡飲品,真係物超所值,性價比極高之一。最後,呢到既店員好細心。如果隻碟太多骨等等,店員就會幫手換新嫁啦。