2018-01-03
我諗好多人係太子都會揀行返去西洋菜街果邊搵野食,今日想介紹返一間太子既主題特色餐廳比大家,等大家閒時又可以多個選擇。位於大子既小田田裝修擺設都幾有文青feel,個人幾喜歡佢d燈同裝飾、整體感覺都舒服乾淨。文青得黎又有田園城市既味道。假窗口,風景畫、黑板畫字,睇得出餐廳主人有用心佈置。今日同男朋友想食肉為主⋯平時小妹係個多菜少肉之人,但難得出黎搵野食,今日想刷餐勁嘅。小食類別先。雞翼一定要食呀!朋友不久之前已經探過路,話雞翼竟然特別出色,睇佢顏色咁深一定有做足準備功夫!好入味呀⋯唔知有無朋友對洋蔥無咩好感? 呢個炸洋蔥圈幾ok架,真係即叫即炸,上到黎熱辣辣咁,雖然對我黎講入面洋蔥仲係好生,但好感一流。如果同洋蔥唔fd既朋友可以try try,可能會有意外驚喜。比較失望既係呢個日式醬油炒烏冬,太甜⋯就算係甜鼓油都太誇張了,可能係中國人既關係,始終都有點難適應呢種非常日本既口味。不過賣相搭救,岩岩上黎d柴魚仲郁郁下既。小配菜。男朋友最期待既肉塊出現啦!🤤爆爆爆爆爆爆爆脆豬手呀,真係爆到笑出黎。店員仲好鬼sweet等我地影左相先拎返入廚房切。完全理解又體貼我地港女心態。皮脆肉嫩,唔洗點汁都好夠
F02 炸洋蔥圈伴英式炸魚配鮮番茄醬
日式海鮮醬油炒烏冬
小配菜。
C02 爆脆豬手
男朋友最期待既肉塊出現啦!🤤
爆爆爆爆爆爆爆脆豬手呀,真係爆到笑出黎。
店員仲好鬼sweet等我地影左相先拎返入廚房切。
完全理解又體貼我地港女心態。
皮脆肉嫩,唔洗點汁都好夠味。而且份量好大份,就算多一兩個三五成群咁食都ok。唔好浪費嘛。
而且餐廳仲用緊自助點菜,好方便。
Very nice ! 👍👍👍👍👍👍