2005-06-12
大家好。。等我講下我係依間店鋪既不快經歷啦大約係四月既一個夜晚﹐我同友人買左飛睇哈爾移動城堡﹐見未夠鐘﹐依間鋪頭又係新開﹐就入去試下叫左個二人餐﹐有雞翼﹐一D類似薯仔既野(唔記得左個名)﹐甜品﹐一碗過橋米線同野飲飲品叫左咸檸七﹐好正!雞翼同小食都唔錯!但個米線黎個陣就係惡夢既開始。。。黎個陣都無野﹐甘我就同友人分麵啦。。食左兩啖我就見到有隻昆虫仔係我碗麵到甘其實出得黎食都預左D野唔系甘乾淨﹐所以都算﹐筆起左當睇唔到就繼續點知過左無耐我朋友竟發現碗裡面有隻大烏蠅!甘我地咪唯有用羹畢起隻烏蠅比個侍應睇咯。。個阿姐就犀利咯。。我地俾拒睇﹐拒竟然一手拎左我地個羹倒左隻野然後當無事俾番隻羹我地! 唔係呀嘛? 我地一臉驚訝﹐霎時真係唔係好知點做咯...甘咪繼續咯..唔知係咪我地小心得濟好快又俾我發現到一隻...一碗麵竟然有三隻昆虫! 真係火都黎埋! 我咪叫個阿姐叫個"負責人" 黎咯! 一個貌似老闆娘既人黎到﹐我地咪同拒講左個情況咯﹐拒初頭仲好意思問我地會唔會係以為D香料係虫。。但系有翼架禍大姐!之後拒都算係甘﹐講晒唔好意思﹐話換過碗俾我地同埋保證無再加料﹐甘我地都算喇!但點知碗麵黎左之後。。。我最
等我講下我係依間店鋪既不快經歷啦
飲品叫左咸檸七﹐好正!雞翼同小食都唔錯!
但個米線黎個陣就係惡夢既開始。。。
黎個陣都無野﹐甘我就同友人分麵啦。。
食左兩啖我就見到有隻昆虫仔係我碗麵到
甘其實出得黎食都預左D野唔系甘乾淨﹐
所以都算﹐筆起左當睇唔到就繼續
點知過左無耐我朋友竟發現碗裡面有隻大烏蠅!
甘我地咪唯有用羹畢起隻烏蠅比個侍應睇咯。。
我地一臉驚訝﹐霎時真係唔係好知點做咯...甘咪繼續咯..
唔知係咪我地小心得濟好快又俾我發現到一隻...
但點知碗麵黎左之後。。。我最僧人講一套做一套咯! 碗麵都無換過! D 送都係一樣甘多! 同埋最衰就係又俾我見到一隻虫係碗麵度咯! 都唔知係我地行衰運定係拒廚房裡面昆虫成群! 甘我地咪再投訴咯! 老闆娘今次塊面黑晒咯! 跟住拒就好晦氣甘問我地洗唔洗再換過..算啦!佢換唔換都係甘架喇! 我地咪算咯! 之後拒仲要唔上豆腐花(個餐包埋), 要我地追先有咯! 埋單個陣連唔好意思同多謝都無一句! 大佬! 係你地唔o岩呀! 仲要搞到好似係我地無俾錢甘! 依家隔左兩個月我都仲係好慶!
奉勸各位如果去食就要睇清睇楚!