2023-01-04 738 瀏覽
💁‍♂️30/12/2022(Fir), Dinner🍽今晚為食妙妙約咗佢班姊妹去食飯聚會,A先生唯有獨自去搵食啦,之前都有留意到呢間門面細細既熱狗🌭️店,熱狗都有唔少選擇,一於就試一試啦。而今晚我order左:🔆 黑糖蘋果手撕豬熱狗🌭️套餐($78)呢個黑糖蘋果手撕豬熱狗🌭️單售就$58,套餐就多咗一份粗薯條🍟/薯角同飲品。落單時店員都有提醒食物係即叫即製,所以要等大約8分鐘,讓人有個心理準備。拎到食物之後,立即開車返屋企開餐,沿途薯條🍟同熱狗🌭️既香氣喺車入面不停咁引誘A先生,彷彿叫佢開快啲、開快啲返屋企食我地咁。黑糖蘋果手撕豬熱狗既賣相唔錯,熱狗腸上面鋪咗一啲手撕豬肉,再加上黑糖蘋果粒同少少黑糖汁。熱狗包唔係平時食開既軟熟口感,反而係外皮有點脆,內𥚃軟熟,A先生都係第一次食到呢種質感既熱狗包,感覺同口感都幾特別。黑糖煮過既蘋果粒帶有黑糖香氣之餘,仍保持蘋果既口感,再混和手撕既燒烤豬肉,更帶出了肉味。手撕豬肉唔會好嚡,好似煲完湯既豬肉咁,反而仍算軟熟。熱狗腸咬落皮脆帶煙韌,牙齒一咬,腸皮就應聲裂開,再吃下去煙韌既腸皮夾埋豬肉,味道不錯。薯條係帶皮既一種,A先生最愛就係帶皮既薯條,可以食到薯皮
💁‍♂️30/12/2022(Fir), Dinner🍽

而今晚我order左:
🔆 黑糖蘋果手撕豬熱狗🌭️套餐($78)

薯條係帶皮既一種,A先生最愛就係帶皮既薯條,可以食到薯皮既纖維之餘,又有入口帶粉既薯肉,一條薯條有兩種享受👍🏻。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)

👉🏻 除咗呢個黑糖蘋果手撕豬熱狗🌭️之外,店家仲有其他香辣手撕雞熱狗或者鰻魚熱狗都好吸引😋

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2022-12-30
8 分鐘 (外賣自取)