2020-11-20 214 瀏覽
疫情放緩下同朋友臨時起意想食雞煲,但好多都已經full了,由其是嗰d 可以一個價錢任食的,好在咁都被我book 到位,仲要位置咁方便。比朋友早到,全場已full, 我們2人佢都俾卡位,座位同座位之間有透明膠板分隔, 餐廳最吸睛嘅就係嗰個魚缸,好大條龍係度。朋友未到唯有先order 飲品,咸檸7,大大杯。之後order 半隻麻辣重慶雞煲,$178,正常價位,但多肉,唔會下下要損骨,雞煲內有花椒、辣椒、蒜、豆寇、洋葱等十多種材料,香氣迫人,叫左小辣都夠晒味。食完雞煲都半飽,仲要留肚食糖水,所以火鍋材料只是點了皇帝菜同水餃併盤。水餃併盤共4款餃,每款2隻,隻隻都大大隻,新鮮製手工餃,肉汁充足, 有韭菜餃, 鮮蝦雲吞,魚皮餃, 蟹肉餃。皇帝菜係我最愛的打邊爐菜,唔係間間有,時令的野我真係唔知,但如果menu 見到有我就一定會order。埋單450左右,價錢尚算合理。

朋友未到唯有先order 飲品,咸檸7,大大杯。

埋單450左右,價錢尚算合理。

外賣送餐