2008-12-05
日期: 19-11-08是次飯局是由朱老闆負責, 所以沒有上OR搵料!原以為八王子會是豪裝既格局, 誰不知門口已放了一大只玩偶, 內裡亦已日本傳統玩具及舊電影海報配以簡單鐵皮為主既格局, 非常新鮮亦給人一種親切舒適既感覺!由於朱老闆做晒公課, 就由她發板酒盜芝士 - 無記錯的話醬是由"魚立"魚造成. 該醬味道配上芝士十分特別, 加上"魚立"魚既爽口, 極為美味.八王子霜燒牛肉 - 一道冷盤, 將燒好既牛肉, 切片冷凍, 吃既時候配上蔥花, 洋蔥, 醬汁 牛肉切得較薄, 牛味不濃,亦不太腍, 只屬可以一試燒牡蠣 - 即燒蠔也, 要了豆豉汁, 豆豉汁味較濃蓋過了蠔味, 是次初嘗這配搭, 亦感新鮮滿意八王子京燒 - 其實是在雞亦內讓入蔬菜, 看以特別, 但吃既時候無什驚喜燒牛舌 - 一般盬燒做法, 燒得不俗, 厚度適中, 另人回味壽司,刺身 - 要了海膽, 左口魚, 油甘魚, 帶子, 甜蝦刺身, 壽司做工雖然不大出色, 但用料卻 非常新鮮, 印象深刻
是次飯局是由朱老闆負責, 所以沒有上OR搵料!
由於朱老闆做晒公課, 就由她發板
酒盜芝士 - 無記錯的話醬是由"魚立"魚造成.
牛肉切得較薄, 牛味不濃,亦不太腍, 只屬可以一試
非常新鮮, 印象深刻
燒免治牛肉餅 - 五成熟既肉餅加上滑蛋, 味道不俗, 不過"晒士"細左DD
其他菜式 - 一口吞拿魚蒜蓉包 , 荔枝豚肉
整體而言此店食品值得推介, 服務態度親切殷勤, 介紹食品時非常有耐心 , 服務又細心- 如上壽司時建議海膽壽司唔好放咁耐, 因為D紫菜會變腍!
雖然店子是居食屋格局, 不過刺身十分新鮮, 有少少意想不到, 另到沒有主打刺身既我有少少後悔, 不過值得注意價錢亦不便宜, 還是留番D彈藥試其他店子, 有機會再試!