2018-12-22
今日去咗銅鑼灣茶木食小丸子主題餐廳, 其實上到去環境係靚既, 俾人覺得好開心既, 唔係我想像中咁小朋友, 適合拍拖去既~叫咗個小丸子蕃茄肉燥鰻魚飯$128, 小玉南瓜海鮮魔法 $138, 小丸子熱香餅$68, 加兩杯台式飲品女朋友叫咗 花輪玫瑰咖啡拿鐵$38, 我叫咗 野口竹炭仙草奶茶$38...首先黎係 小丸子蕃茄肉燥鰻魚飯, 味道其實幾好味, 非常ok, 平時d肉燥都偏油, 但係茶木今次加咗蕃茄去做~ 酸酸地其實又幾開胃, 份量夠一個男仔食~ 再來係小玉南瓜海鮮魔法, 其實係一個日本小南瓜盒,入面有好多海鮮, 重點係有龍蝦丫~ 龍蝦肉好彈牙, 仲要讚下佢個忌廉汁, 真係好鬼香, 同d海鮮好夾味~ 小丸子熱香餅就牛油味好重, 係好食既, good good~ 仲有兩杯飲品, 有玫瑰味既拿鐵真係第一次試, 又出奇好味~ 好清新~ 竹炭仙草奶茶, 茶味濃加上仙草有d野咬下~ 幾正架~ 食完又覺得幾值得推介大家去食~ 正~