2024-06-25
環境好好,食客都有水準。大家嘅衣着品味差唔多,各枱談吐都斯文細語。偶然豎起耳仔偷聽隔籬枱講嘅都係 世界時事、談股論金、旅遊世界… 。係凝聚到一班中產斯文人。簡單Lunch Menu 照顧到唔同人嘅需要。Soup of the day 南瓜忌廉湯。水準好高。連隨跟湯嘅 crouton 都幾正宗。Daily salad。雖然係大路嘢,但用料唔弱。有兩隻鮮蝦仔,羽衣甘藍。大廚都希望喺一個細細的沙律上面攞多幾分。Pan Seared Salmon Fillet。唔留手 幾大份,一個普通OL分分鐘食唔晒。表面煎得香脆,裏便肉汁還算豐富。墊底嘅 薯蓉 做得幾香滑,呢個綠葉真係幾好。Grilled Chicken Breast Pesto Risotto。雞胸應該係 Sous Vide + grill。保留到裏面嘅肉汁,嫩滑。Risotto 係意大利口感(千祈唔好以為佢係生米)略嫌乾身咗少少。咖啡亦都係有水準之作。所有嘅食物水準都比我預期高。寄語 廚房出品好,都要Server配合。出錯嘢、未問完就收咗我仲有兩啖未飲完嘅湯、出餐唔synchronous、唔知邊個點咗啲乜嘢都算啦,隨手擺低啲嘢就走。
簡單Lunch Menu 照顧到唔同人嘅需要。
咖啡亦都係有水準之作。所有嘅食物水準都比我預期高。