2019-03-11
在一個喜歡的地方坐著自己喜歡的人品嚐著對味的美食人間一大美事!!左:Flower Fizz(HKD88)~估唔到老公可以用呢個方式送花比我!個味好特別!因為梳打水嘅原因,係有氣飲品嚟嘅!食炸物就啱晒!右:Dr. Kitty(HKD88)~果味非常重!換句話來說說係香甜味濃!同個名一樣!口味很少女很kitty喔!煙三文魚比薩價(HKD158)~pizza除咗用一般嘅番茄膏外還加一新鮮番茄!而且一咬落去係非常juicy! 有驚喜!相信廚師做嘅時候時間一定係控制得好好!整個口感非常rich! 北海道帶子芥蘭鮑魚汁扁意粉(HKD178)~我選擇點呢道意粉嘅原因係佢用咗中西食材crossover 咗!有趣!一嚟到就見到帶子非常厚身大size! 再來就係見到喺一個意粉裡有菜心!食落就知道佢係用咗一啲中式調味料!好獨特嘅體驗呀!避風塘軟殼蟹(HKD98)~喺避風塘炸蒜上加咗薯片!又估唔到可以好夾!其實我好懶剥蟹,又難保儀態,食軟殼蟹就啱哂我~好香口好脆好滿足呀!
坐著自己喜歡的人
品嚐著對味的美食
人間一大美事!!