2022-09-12 123 瀏覽
🥚蛋美其實對拉絲芝士好上癮🥺🤍旺角呢間勁出名食韓式拉絲熱狗棒❣️前幾年已經朝聖過今次係為咗佢哋嘅新品而嚟🥰除咗招牌拉絲芝士棒今次仲有donuts🤩而且套餐咁買好抵🫶🏻最鍾意除咗芝士份量一啲都唔吝嗇外就係佢哋包裝上好花心思❣️拎走食好方便🥺依家一次過同大家介紹翻❣️.1️⃣乜都有套餐 All In One SET(💰$78)呢個餐包任揀熱狗棒+冬甩+飲品各一🥺兩款食物揀咗Oreo口味😛🤍熱狗棒外有Oreo穀物脆脆🥰撒上糖霜甜甜地🤍加埋入面勁爆多水牛芝士拉絲鹹香味🥺其實食得幾爽🥰甜得恰到好處襯鹹味唔會🥰🤍Donut嘅包經油炸撒上糖霜❣️餡料係忌廉加脆脆Oreo餅塊碎🥰呢款個餡好好食🥺但加埋真係略嫌油咗啲🙈個人覺得個包少油啲就真係啱啱好😛🤍呢料柑橘碳酸水打卡最啱🫶🏻上面嘅柑橘係新鮮水果🥰鮮橙汁好fresh好解膩❣️雖然好大杯但唔甜好快就飲完😛2️⃣水牛芝士拉絲棒(💰$34)呢款純用咗麵包糠同水牛芝士炸而成🫶🏻撒上糖霜落上醬料❣️其實冇咗甜味但落mustard+芝士醬依然好好食層次豐富🤩佢有七款醬提供❣️想食甜食鹹食辣咩都得🥰3️⃣伯爵茶Donut (💰$28)呢款伯爵茶cream幾出色🤍咬落去Earl Grey醬湧出
🥚蛋美其實對拉絲芝士好上癮🥺🤍
1️⃣乜都有套餐 All In One SET(💰$78)

2️⃣水牛芝士拉絲棒(💰$34)

3️⃣伯爵茶Donut (💰$28)
呢款伯爵茶cream幾出色🤍咬落去Earl Grey醬湧出個包外😛茶香幾濃甜度偏高🙈不過個包真係太油成手係😿食到第二個真係幾膩下

4️⃣年糕香腸串(💰$26)
呢款預先落好嘅醬好鬼夾❣️年糕本身煙韌Q彈好好咬😛連埋沙律同甜辣醬夠曬韓式風味🥰煙肉包住香腸炸成就比較油同焦🙈所以後尾選擇食曬啲年糕就停手咗😛

5️⃣魷魚魚糕串(💰$25)
呢個一般水準🙈唔係招牌之選但諗起好耐冇食魚糕😹😹不過個人覺得魚糕落係韓式辣湯最正😛
📍阿里郎熱狗棒 (旺角)
旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖
🤍[8/10]
#蛋美在旺角 #香港美食 #旺角美食 #韓式小食 #蛋美吃韓國菜 #炸物 #hkfoodie #熱狗棒 #拉絲芝士 #hkeat #hkig #拉絲芝士棒 #香港炸物 #香港美食 #冬甩 #奧利奧 #伯爵茶 #碳酸水#魚糕串 #年糕 #香腸 #年糕串 #脆脆 #阿里郎 #阿里郎熱狗棒 #拉絲 #芝士 #芝士控