2019-04-06
一去紅館睇演唱會,就好鍾意去對面個商場搵嘢食,而入商場我就習慣先探下個洗手間先嘅,就係出嚟嘅一個轉彎就見到 意粉狂熱。睇咗一陣Menu,二人套餐快靚正!又抵食!一於拍板入去坐低坐。我哋叫咗個Meat and Fish Holic Set,$368 有足足 九個items!Soup法式芝士洋蔥湯,味道濃郁,湯的溫度剛好,喜歡洋蔥的香味。Salad鮭魚凱撒沙律(半份),三文魚都好新鮮,凱撒沙律清新翠綠,好健康!Appetizer芝士帕爾馬火腿薯蓉球,三個可愛的小薯,外面炸得酥脆,裏面熱辣辣而且入口充滿鹹香。Pasta芝士煙肉帶子忌廉意粉,這是我最愛的和風意粉,芝士味道香濃、煙肉鹹脆、帶子分量多而且厚肉彈牙、忌廉意粉入口 creamy 有彈性,果然是這裏的招牌菜。Grilled Dish試吓新菜式 香烤北海道豬扒,用鐵板上枱,特別再有一塊小黑石,可以把切細件的豬扒放上去再 grill 一下,本身肉嫩多汁的豬扒 grill 了之後多了一份炭烤味道,食到停唔到口,讚不絕口!Dessert跟餐的甜品亦都好滋味,一口朱古力蛋糕(2人份),濃厚的朱古力 brownies 口味。芒果芝士慕絲 $38甜品
Soup
法式芝士洋蔥湯,味道濃郁,湯的溫度剛好,喜歡洋蔥的香味。
Salad
Appetizer
Pasta
Grilled Dish
Dessert
芒果芝士慕絲 $38
甜品實在有第三個位,所以最后決定追加了 入口充滿空氣感的慕絲,芒果甜甜的。
Drink
蘋果汁和水果汁,消脂解膩。
食飽飽就過對面睇show啦!盡興而歸!