2024-04-09 114 瀏覽
今次同新返去Vcity尋漁記食酸菜魚,彌補返上次返深圳無時間食嘅遺憾Vcity 開咗理間新式上海酒樓真係好,吾洗排隊過關都食到,果晚同親叫左好多野,因為好肚餓,我地叫左金湯酸菜魚、四川擔擔麵、京蔥爆牛仔肉同高力豆沙,真心好吾錯金湯酸菜魚,佢個湯底金黃色,超靚,勁有打卡feel,食落個湯底有好香嘅酸菜味,好開胃!魚肉真係好新鮮,所以口感好鮮嫩,一啲都吾會老,酸菜就帶嚟啲爽脆嘅口感,真係好ok,又夠大碟,可以三四個人 share都得!四川擔擔麵嘅樣都好吸引,一上菜就已經聞到好香,麵條好咬口,配埋佢香辣嘅醬汁同花生碎,味道辣辣地,好開胃!另外,京蔥爆牛仔肉嘅牛肉好嫩滑,經過炒煮之後,吸收咗蔥嘅香氣,甜甜辣辣咁,味道好香濃,好有酒樓嘅風味,認真係送飯一流! 理到高力豆沙係我哋食過最好味嘅豆沙包之一,外皮香脆,而內裡嘅豆沙餡香甜滑順,一口咬落去真係滿足,做飯後甜品一流!尋魚記真係好吾錯,私認為係可以encore 嘅餐廳,而且環境都好舒適乾淨,啲食材都好新鮮,冇添加味精,份量又好多,一定夠飽,屯門呢個價錢有呢個質素真係好難揾㗎!下次再返泥試下其他新菜色!