2022-03-31
呢排時凍時熱,真係好難捉摸天氣嘅心思🧐 今次又凍凍地,趁住完sem同朋友打邊爐慶祝下🪅之前成日都係食放題火鍋店,感覺食物質素比較有保證👍🏻但係覺得有啲難預計單點火鍋店嗌嘢食嘅份量😂呢間有二人套餐就啱晒選擇困難症嘅朋友٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و呢到裝修係走港式懷舊風,裝修企理乾淨,唔單止冇好似平時嘅火鍋店咁污糟,仲有好多復古打卡位,朋友都影咗好多菲林🎞️所以二人餐全包索價$488,價錢算係合理😝 收得呢個價錢,食物當然有返咁上下質素🙌🏻 湯底揀咗咯咯花膠湯🍲先舀咗一碗湯嚟飲真心好鮮甜🥰佢哋仲將啲雞件同花膠另上,咁啲雞就可以保持最嫩滑嘅狀態🤩食物方面其實乜都有啲,不過自己最欣賞嘅就係佢哋自家製嘅即包餃餃🥟有雙籽鮮蝦雲吞、韭菜餃、招牌午餐肉餃,三款都係皮薄餡靚,尤其係韭菜餃真係好香👍🏻仲有五款手打丸真心高質,食落去味道一流😋 同埋呢間嘅響鈴同埋炸魚皮都係自己炸,所以好欣賞佢哋喺食物方面都幾有心思😛不過佢哋入口嘅食物都質素唔錯🤣最鍾意就係頂級安格斯牛頸脊🐮肉味濃郁,冇筋,肥瘦適中😋凍豆腐好滑,等到最後食索晒啲湯嘅精華🤑同埋最後嗌咗刀削麵都幾索湯😍好似飲晒個湯底咁😚好多時放題火鍋成日食到啲平價急凍餃子急凍丸,
好多時放題火鍋成日食到啲平價急凍餃子急凍丸,麻痹晒自己對於丸類同餃子嘅要求😂今日好似搵返失去左嘅味覺😚鍾意食單點火鍋嘅不妨一試😛