2021-09-12 397 瀏覽
又比朋友帶咗我嚟D2 Place, 今次就去咗食另一間西餐廳,個名都話俾我知專門食豬嘅,入面嘅豬豬菜式真係幾好味㗎😋😋太平洋蟹餅($138)🦀🦀個蟹餅有兩大塊,切開有一絲絲嘅蟹肉,好足料,配埋青檸蒜香蛋黃醬好夾,係好高質既小食墨西哥芝士新豬肉薄脆蕃茄莎莎 ($158)我哋見好多台都有嗌呢個脆脆,所以就叫咗試吓😛😛佢個新豬肉幾特別,食落完全唔覺係食緊新豬肉🤣🤣個感覺好似係吞拿魚沙律咁,配埋啲芝士同埋佢唔同嘅墨西哥醬汁係好好嘅餐前小食👍👍招牌德國鹹豬手($308)🐷🐷黎食豬豬嘅舖頭梗係要試吓佢嘅招牌菜啦店員話佢地係用豬豬最好嘅部位同埋確保嘅材料係優質同新鮮既添,佢嘅招牌鹹豬手勁大份🤤🤤足夠兩個以上share食,同埋好方便咁已經幫我哋起咗骨,切好晒一片片😆😆嚟到就好容易食,佢個表面夠趣卜卜,食落唔會太肥膩,配埋啲椰菜絲就可以解埋啲膩啦🤪🤪Go! banana Sundae ($88)🍨🍨🧇🧇甜品叫咗勁大個新地😚😍😍入邊有兩種口味雪糕+香蕉+士多啤梨+一大塊嘅waffle, 個waffle仲要焗得超級脆,點埋啲雪糕都唔會變淋☺️☺️Salted Pig Tea - Mango ($88)呢個特別嘅

太平洋蟹餅($138)🦀🦀

墨西哥芝士新豬肉薄脆蕃茄莎莎 ($158)

招牌德國鹹豬手($308)🐷🐷

Go! banana Sundae ($88)🍨🍨🧇🧇

Salted Pig Tea - Mango ($88)
呢個特別嘅tea 其實係有酒精成份既,我揀左mange 做base, 配埋佢既gin, rum 同vodka,幾甜幾好入口,啲酒精都幾重手,我飲咗一陣都有少少醉醉地呀😚😚

Tango ($62)
同行朋友就唔飲酒,叫左個mocktail, 有西柚同士多啤梨成份,試左一啖都幾甜幾好飲😝

📍 The Salted Pig (D2 Place) (荔枝角)
荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗