2019-07-08
今日放假上了朋友家打幾圈。但有兩個話有下場。只得返我同另一朋友。剛巧他家樓下有間新開海南雞專門店開張。更係要光顧下。排隊時間俾我想像中短。唔駛15分鐘!肉骨茶-本人要求會比較高。因為我經常食。這次睇菜單時已經決定一定要點.湯味濃入口感覺滿足。藥材味滿出。再加以特製木碗盛裝。更顯特式。肉骨亦肉骨分離。易入口海南雞飯-絕對要食的一款菜式。油飯香味撲鼻。雞味濃郁。入口雞肉嫩滑。除了喇沙。海南雞飯真是不二之選香脆爐魚配青芒果汁-真的要讚既一道菜。魚身新鮮香滑。師傅的功力好深.魚肉炸完後依舊香脆內滑。大大話話有7-8件。魚骨亦炸得脆脆美味。配菜更加添口感。可以消除口腔中油味。清爽口感。值得要食!Mee 喇沙-最重要係湯底。其次係粉的軟硬配合。當然不可缺少的新鮮海蝦。整碗喇沙絕對是招牌貨必食的菜式水果茶-新開張買一送一。新鮮果茶。清新可口。不二之選。椰汁榚-款色創新花樣。出爐上到我面前仲熱的。我比較喜歡濃味食物。如果椰味再濃更好。但我朋友喜歡這可口甜點
水果茶-新開張買一送一。新鮮果茶。清新可口。不二之選。