2018-04-07 1627 瀏覽
帶住小朋友,小朋友提議想食拉面。形點餐廳有好多,但我諗主打拉麵既,只有金田家呢一間餐廳以簡單,自助為主。要咩自己剔,之後就可以交比職員,一共有九款拉麵可以揀。落單之後,就可以飲下水,食下啲前菜等下啦煎茶煎茶本身唔特別,特別在個杯既設計,好玄好日本小朋友order既蘋果汁拉麵未黎已經吧吧聲飲晒激辛拉麵激辛拉麵配有粟米,辣肉碎,腩肉叉燒。雖然係激辛但都唔會太辣,唔食得辣既都可以一試。肉碎非常入味,攪均湯底,面,肉碎,湯底一齊食非常美味!拉麵同蔥都揀左正常,覺得好適合我既口味腩肉叉燒係半肥瘦,肥肉位入口即溶,瘦肉位夠淋易咬,好正!黑豚拉麵黑豚拉麵碗邊有好多黑豚叉燒。黑豚叉燒比腩肉叉燒瘦,但比腩肉叉燒更淋更入味更易咬,所以真係各有千秋!湯底係好重味既豬骨湯底,足料到甚至似廣東既豬骨湯,小朋友好鐘意呢個湯底,湯底都飲晒!追加既腩肉叉燒追加溏心蛋超正!中間溏心唔會太生及熟,好似啫喱甘岩岩好!而且溏心蛋用醬油醃製過,就甘食都好好味!唐揚雞塊即叫即做,上到檯熱辣辣,好香口。粉唔厚,雞肉好鮮,咬落有汁,一啲都唔乾唔硬易入口!份易好多,二個大人一個小朋友都夠食!專心做拉麵既店,拉麵果然有信心既保證,之後先

落單之後,就可以飲下水,食下啲前菜等下啦

煎茶

煎茶本身唔特別,特別在個杯既設計,好玄好日本

小朋友order既蘋果汁
拉麵未黎已經吧吧聲飲晒

激辛拉麵

腩肉叉燒係半肥瘦,肥肉位入口即溶,瘦肉位夠淋易咬,好正!

黑豚拉麵

追加既腩肉叉燒

追加溏心蛋

唐揚雞塊

專心做拉麵既店,拉麵果然有信心既保證,之後先知原來呢間係連鎖店,係香港,甚至其他國家都有分店,好少連鎖店可以keep到個水準,好驚喜!