SasatataLai
將軍澳高CP值二人晚餐!$698食龍蝦牛扒Set 極度滿足 🦞🥩
SasatataLai
2025-10-13
關注
今晚同男朋友慶祝紀念日,專登揀咗將軍澳呢間「Chef's Stage Kitchen」,果然冇令我哋失望!餐廳地點就腳,環境幾有情調,燈光柔和,坐得舒服,好適合情侶約會或者朋友仔傾偈。

我哋鎖定目標,直接叫咗個 「Set Dinner for 2」 ($698),包齊湯、沙律、前菜、兩款主菜同餐飲,計落真係幾抵!

前菜:

是日餐湯同沙律:沙律菜新鮮爽脆,個蘑菇湯好香濃,飲落好濃郁。

Stalk Tartare (生牛肉他他):牛肉他他調味啱啱好,口感軟滑,配埋脆卜卜嘅鹹餅乾一齊食,非常開胃!

主菜 :

Linguine Vongole (蜆肉意粉):一上碟已經聞到好香蒜味!蜆肉份量多得驚人,而且隻隻都飽滿冇沙。意粉煮得掛汁能力強,充滿住海水嘅鮮味。

Beef & Lobster (牛扒拼龍蝦):成個晚餐嘅高潮!牛扒叫咗medium,切開仲係粉嫩色,火候控制得好好,外面有炭燒香,裡面肉汁豐富。龍蝦大大隻,蝦肉爽口彈牙,鮮甜到不得了!兩個人分享份量啱啱好,大滿足!

飲品:

加咗$28升級特飲,叫咗 Chocolate Banana Strawberry 同Too Fresh,兩杯都唔會太甜,味道清新,正好可以解一解主菜嘅膩感。

💁 服務與環境:
店員服務態度友善,會主動斟水,上菜速度有條不紊,我哋可以慢慢食慢慢傾,完全冇壓迫感。