2023-03-06
🧡❤️💛燒燒黑毛和牛🥩近排就係想大啖大啖食肉肉,就連瞓覺都夢見自己食和牛🥹再唔食返啲靚肉肉,睇怕今晚都會餓醒!.咁啱屋企人話智選假日酒店入面開咗間食肉肉嘅地方,問我想打邊爐定係燒肉😛想食到肉香就緊係要燒肉肉啦🤤燒完油香肉嫩,真係不得了!.❣️櫻·和牛yakiniku響宴❣️ $468/位Yakiniku 響宴有3個set 選擇,今次揀咗價格比較高嘅櫻·和牛yakiniku響宴🌸以食黑毛和牛為主!🤎三格前菜🤎前菜有冰話梅小蕃茄、韓式泡菜、牛蒡醬油漬,依三格都好開胃,適合打開味蕾!🍅💚雜菜沙律💚沙律清新又爽脆,仲有啲日式麻醬提味🥗💛野菌蟹肉茶碗蒸💛坊間嘅蟹肉茶碗蒸都係以蟹柳代替,依間嘅真蟹肉令我有驚喜!鮮味十足,茶碗蒸仲好滑嫩添!🦀❤️牛肉拼盤❤️-黑毛和牛極上牛小排-黒毛和牛牛肩肉-黒毛和牛友三角肉-黑毛和牛肉眼上蓋-黒毛和牛牛肋條黑毛和牛乜乜都好好食,最鍾意極上牛小排🥩油花分布細膩,入口啖啖油香🤤做到入口即化嘅感覺!拼盤正下方係友三角肉,依個雖然都有油香,不過佢嘅肉味相對濃香,口感鮮嫩!💕-澳洲和牛牛腹肉-澳洲牛舌心澳洲牛牛都有驚喜!牛腹肉油花較少,食嘅係食佢軟腍肉感同香濃肉味!😛牛舌心咬落好爽
燒燒黑毛和牛🥩
❣️櫻·和牛yakiniku響宴❣️ $468/位
櫻·和牛yakiniku響宴
🤎三格前菜🤎
三格前菜
💚雜菜沙律💚
沙律清新又爽脆,仲有啲日式麻醬提味🥗
雜菜沙律
-黑毛和牛肉眼上蓋
-黒毛和牛牛肋條
-澳洲和牛牛腹肉
-澳洲牛舌心
澳洲牛牛都有驚喜!牛腹肉油花較少,食嘅係食佢軟腍肉感同香濃肉味!😛牛舌心咬落好爽脆,仲好juicy添!👅
💙海鮮拼盤💙
扇貝-大大粒,鮮甜好味
燒白鱔-燒到魚皮香脆可口,油脂甘香,肉質彈牙
海鮮拼盤
🤍溫泉玉子丼🤍
大大碗飯,食完飽足感滿滿🍚切開溫泉玉子,令米飯滿布蛋香,撈埋紫菜碎一齊食🥰再夾多件肉肉,超幸福!
溫泉玉子丼
依間燒肉店質素真係有驚喜,和牛好新鮮 唔係雪到硬梆梆,將肉肉輕輕燒燒就食得,岀餐時間都好快🤤唔使餓住等真係好好!雖然係繁忙時間,但店員服務態度都好友善又貼心,值得再次回訪🤭BTW記得save post,方便向店員查詢有關套餐啦❣️
📍虎喰燒肉‧酒場
📍將軍澳唐徳街3號香港九龍東智選假日酒店7樓702號舖