2021-10-28
前幾日趁住星期六同屋企人去將軍澳海邊行吓,行行吓有啲肚餓,見到呢度有間新開嘅泰式同西式fusion餐廳,環境幾靚,就入嚟食個飯。燒PRIME美國西冷•扒什菇•蒜鹽醬$228呢份西冷用成個煲上,揭開蓋會見到有個網,上面放住西冷同雜菜,底下有堆炭喺度燒緊。店員話本身西冷會預設燒咗三成熟,如果想熟啲,只要繼續俾佢喺塊網上面燒,就可以去到自己想要嘅熟度。西冷嘅肉味好濃郁,炭燒出黎嘅亦都特別香,好好食。冰島比目魚•檸檬香茅焗•紙包魚$188紙包嘅比目魚都係第一次食,比目魚嘅魚肉好滑好滑,檸檬香茅味嘅醬汁同比目魚亦都好夾,可以食得出比目魚嘅鮮味。旁邊亦都有啲雜菇雜菜可以食,份量都幾大,食得幾飽。每個餐都包一杯汽水或者咖啡。想讚下呢度隻咖啡杯好靚,咖啡味亦都幾香濃。斑蘭蛋糕$98最後叫返份甜品,呢份斑斕蛋糕擺設都好靚,蛋糕本身都有啲椰香味,好好味,又唔會太甜。旁邊仲有好清甜嘅芒果同埋清香嘅柚子雪葩,整體黎講呢份甜品都算係一份清新嘅甜品,幾值得一試。特別一讚呢度嘅服務幾好,因為前兩日開始天氣轉涼,店員特登提供暖水俾我哋飲,幾貼心。
燒PRIME美國西冷•扒什菇•蒜鹽醬$228
冰島比目魚•檸檬香茅焗•紙包魚$188