2019-01-14
黃氏力場今日同哥哥,一齊去到將軍澳行下街。啱啱經過呢間西餐廳,見到佢地有dinner set 推介,所以入去試下。店內裝修幾好,充滿歐陸特色,牆上呢幅立體畫非常特別,同時上網搜尋原來發現佢哋都有其他分店,所以對對食物質素應該唔會太擔心。我哋分別點咗兩個dinner set,而我先選咗呢個挪威煙三文魚作頭盤。 食得出三文魚嘅油香,值得推介畀大家。另外, 香辣番茄醬門燜火雞肉丸非常惹味, 都值得大家點埋。另外我哋點咗呢個,棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬, 雞翼生炸,拍得住出面某非常出面小食店嘅炸雞髀味道,再配搭埋蜜糖燒烤醬 直頭頂呱呱,我哋都後悔咗早知下次order 六隻。講返個dinner set 我哋order咗呢個鴨胸配籃芝士pizza, 要配搭非常嘅特別, 餅底香脆可口,另外再配搭藍芝士,比一般選用車打車士來作特別,值得介紹比大家。另外,我再order咗呢個蕃茄肉醬意粉配溫泉蛋,貪佢簡單之餘同埋可以食到師傅嘅手工,雖然意粉唔會自家製但係都煮得非常用心,再配戴溫泉蛋再加埋自家製肉醬嘅水準之作。飲品方面,就選咗檸檬梳打,就因為貪佢簡單,可以試到呢間餐廳絕對唔可以包括凍飲。熱飲選咗榛子朱古力,味道
另外, 香辣番茄醬門燜火雞肉丸非常惹味, 都值得大家點埋。
熱飲選咗榛子朱古力,味道香口即係重點推介。