2023-04-18
將軍澳 戀上台式料理燒肉拼盤 $258(五花腩肉/黑毛豬/厚切牛舌/牛小排) 份量都幾多, 最好食係牛舌, 而牛小排都好大塊, 而豬肉都會唔會好肥, 燒完都唔會油膩戀上三杯雞 $88呢個三杯雞好足料, 出面食有時好多配料少雞, 呢度八成以上係雞而且又唔會柴, 九層塔嘅味都重, 食肉獸必叫蒜香麻辣牛舌 $78薄切牛舌幾嫩食落有淡淡嘅脂肪香, 仲有好香濃嘅肉汁, 而個麻辣汁有焦香嘅洋蔥, 幾鮮香過癮, 仲覺得有少少似熱浪薯片味魯肉飯配溏心蛋 $38呢個價錢仲有前菜都幾抵食, 隻溏心蛋好軟熟, 魯肉唔會太肥岩岩好, 岩埋飯油潤得黎而唔會油膩松茸燉雞湯 $38呢個湯熱辣辣咁上枱, 係岩岩燉完就攞出黎, 入邊有大大棵松茸, 好多細細塊嘅雞同埋紅蘿蔔, 湯汁明透, 味道醇厚, 飲完有餘香留喺嘴入邊 戀上水果茶 $42入面有藍莓, 菠蘿, 龍眼肉, 橙, 百香果, 叫少甜就岩岩好
將軍澳 戀上台式料理
燒肉拼盤 $258
(五花腩肉/黑毛豬/厚切牛舌/牛小排)
戀上三杯雞 $88
蒜香麻辣牛舌 $78