2025-05-14 46 瀏覽
將軍澳嘅元朗冰室位於寶琳站對出行3分鐘,因為佢營業至凌晨12點,我地夜晚成日快閃揸車過嚟買外賣!地點好方便,正正是茵怡花園對面,商場落電梯轉左就到 宵夜會食元朗冰室嘅招牌Double厚豬扒飯,每塊豬扒都有手掌咁大,勁厚!食完兩塊大豬扒已經飽到上心口,加埋佢哋嘅秘製豉油撈飯,must try!奶油豬個size係比手掌更大,搽滿咗牛油同埋煉奶,加埋烘底~表面金黃色非常香脆,內裏鬆軟,聽到隔籬枱話淨係食個奶油豬都飽🤣港式茶餐廳又點可以唔嗌法蘭西多士呢😬入邊濃厚嘅花生醬就係我哋嘅童年回憶平日早餐/tea都慣左食茶記嘅沙嗲牛麵~必點~價錢唔貴,包埋炒蛋同埋蒜蓉厚多士(唔使加錢),香濃嘅沙嗲味加埋濕滑嘅炒蛋超級豐富焗意式厚豬扒意粉🍝,好有香港風味,超多茄醬加埋焗溶咗嘅芝士踏上解膩的菠蘿🍍,配上啖啖肉的厚豬扒,甜甜酸酸勁開胃!乾炒牛河又係必食!超有鑊氣,配料夠多,香氣十足!星洲炒米雖然係下午茶,但係份量都唔少,米粉爽滑,咖喱黃薑味好濃郁,加上洋蔥紅椒等等,好惹味!XO醬揚州炒飯揚州炒飯又係懶人必點,有菜有叉燒有蝦,超級豐富!炒飯粒粒分明,確係不錯!

地點好方便,正正是茵怡花園對面,商場落電梯轉左就到

乾炒牛河又係必食!超有鑊氣,配料夠多,香氣十足!

星洲炒米

XO醬揚州炒飯