最近寶琳岀現左間令人非常驚艷嘅中菜餐廳,我試左一次外賣就即刻whitelist左佢⭐️事緣有日見到佢新開,當日因為要買素食外賣比屋企人,就買左個「金沙四季豆」🌱意料之外地,買到翻屋企再嘆左陣,個豆仲係超脆,熱辣辣,每條豆都包住薄薄嘅脆漿同香濃嘅鹹蛋,咬到入去仲要唔多油🫢難得的高質呀~🍖北京烤鴨(半隻)配麼麼餅$198鴨皮又薄又脆,鴨肉肉質比想像中嫩口,配精緻多樣嘅配菜同海鮮醬,最後薄如「面膜」嘅麼麼餅包住,簡直係何等嘅享受🙊🥟將軍聚聚$68五款點心包括金滔鮮蝦餃、蝶豆花欖菜粉果、黑松露小籠包、香芋糕等等。全部都好精緻,味道鮮美,高質得來我覺得都幾抵😍🌱金沙四季豆$78可能餐廳內冷氣太勁,上枱都無外賣返屋企咁熱咁脆🥺🍤蔥油蝦干拌麵$49唔會太鹹,麵質好似食緊拉麵/炒麵王咁,同岀邊酒樓用嘅麵唔同,但就真係過油,醬油同油嘅比例爭啲。🐟魚乾炸豆腐脆漿好薄,內裡嘅豆腐超級嫩滑,再被啲魚乾脆脆包住,香口惹味

🍖北京烤鴨(半隻)配麼麼餅$198

🥟將軍聚聚$68

🌱金沙四季豆$78
可能餐廳內冷氣太勁,上枱都無外賣返屋企咁熱咁脆🥺

🍤蔥油蝦干拌麵$49

🐟魚乾炸豆腐
脆漿好薄,內裡嘅豆腐超級嫩滑,再被啲魚乾脆脆包住,香口惹味