2025-08-14
睇落店舖細細但勁有驚喜,餐廳只係做外賣,味道正宗之餘,份量同價錢都真係好驚喜。誇張D講,如果住附近的話我相信我可以日日外賣都得。泰式秘制豬頸肉飯 $49豬頸肉都多片,燒到本身個表面脆脆地好香再切片,再淋左D蔥香嘅燒汁上去成個味都好好食。同埋又有D沙律菜跟埋,成個口感即時無咁油膩黄咖喱牛筋腩飯 $55咖喱有好香香料味,微微嘅辣味,咖喱味好濃。有幾舊牛筋腩,煮得好淋筋位好軟牛味幾香,咖喱撈埋個白飯一齊食會停唔到口花生香蕉煎餅 $38係我暫時食過最好食嘅香蕉煎餅,擠滿左花生醬同埋煉奶仲要有埋花生碎粒。煎餅個底係有一層好脆嘅脆片,咬落係咔咔聲個種脆,好香好脆好好食火山骨飯 $45都幾誇張,真係成條火山排骨肉。條排骨肉豬肉勁淋,軟骨位都可以食到咬得開冬陰功海鮮湯 $25雖然細細碗,但係有唔少海鮮好足料,有蝦有青口有魷魚,味道夠酸夠辣勁開胃泰式奶茶 +$13跟餐加錢,個茶味幾香,泰茶飲佢個茶香同甜味幾好飲
泰式秘制豬頸肉飯 $49
黄咖喱牛筋腩飯 $55
花生香蕉煎餅 $38
火山骨飯 $45
冬陰功海鮮湯 $25
泰式奶茶 +$13
跟餐加錢,個茶味幾香,泰茶飲佢個茶香同甜味幾好飲