2023-06-15
✏️ 黑鳴虎拉麵🍜拉麵係食幾多次都唔會厭嘅,日本餐嘅吸引性🩶黑鳴虎顧名思義係用黑蒜油做基底。黑蒜油味香噴噴,湯底濃郁惹味,但不算太厚身嘅湯識落唔會太油膩拉麵掛滿黑蒜油味道,麵條彈牙爽口,粗身黃拉麵配上大大塊嘅炙燒叉燒口感軟腍,配料仲有木耳、溫泉蛋,一整個溫泉蛋,冇揸流攤呀🤙🏻✏️ 綠鳴虎拉麵🍜配料都係同上一個拉麵嘅配料一樣,但湯底就較清香。加埋四個香蔥油係呢個碗麵嘅特色,食落就唔覺得太油膩平衡完美🩶每款主食可以追加小菜及汽水嘢飲作為一個套餐🤙🏻✏️鰹魚汁菠菜菠菜放入滾水川燙一下就撈起,好容易過老,整凍咗之後,加上日式和風醬油及鰹魚汁,呢個用來做前菜特別開胃舒服😌食咗咁多嘢都有啲口渴,就不如加埋汽水芬達,我見係用玻璃樽嘅感覺特別懷舊,大家有冇覺得玻璃樽嘅汽水都特別有氣,好飲啲呀?😜舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考#拉麺 #將軍澳美食 #拉麵控 #將軍澳#支持小店 #foodguide
拉麵係食幾多次都唔會厭嘅,日本餐嘅吸引性🩶
黑鳴虎顧名思義係用黑蒜油做基底。
✏️ 綠鳴虎拉麵🍜
配料都係同上一個拉麵嘅配料一樣,但湯底就較清香。
加埋四個香蔥油係呢個碗麵嘅特色,食落就唔覺得太油膩
平衡完美🩶
每款主食可以追加小菜及汽水嘢飲作為一個套餐🤙🏻
✏️鰹魚汁菠菜
食咗咁多嘢都有啲口渴,就不如加埋汽水芬達,
舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟/6
<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
#拉麺 #將軍澳美食
#拉麵控 #將軍澳