2023-07-06
在將軍澳海傍散散步,細雨濛濛,突然好想吃熱辣辣串燒,不如趁機去食之前友人介紹嘅Koka 小野人。小野人嘅木系設計真係好溫馨,傍晚入去,已經三三兩兩入座,就算後期滿座,都係幾舒服,一邊食串燒,一邊傾偈,氣氛好歡樂,個個都傾得自在。當然,黎得食串燒,都要同大家分享下有咩推介:🥇烤雞翼(1串) $28雞翼烤到岩岩好,入口多汁,皮脆,配合埋香料,就係我心目中想食嘅烤雞翼😋🥇烤牛舌(2串) $28本身擔心牛舌烤得太老,但今次牛舌烤到好嫩,又有嚼勁,真心推介!🥇大漠烤羊肉串(5串)$48鍾意食羊肉嘅朋友,一定會鍾意呢到嘅羊肉串,$48/5串份量多,食落無羊騷味,有少許油脂,都值得一試。🥇Q 彈大魷魚(1串)$45差唔多檯檯都有叫Q 彈大魷魚,我都試下先!孜然同魷魚好夾,烤完好嫩滑,唔會好硬,成條食完好滿足!(太好味啦,食完先發現唔記得影相😂)🥇珍珠奶茶(凍)$32🥇森林元氣水果茶 (凍/大杯)$48小野人都幾多款飲料選擇,今次同朋友叫左珍珠奶茶同水果茶,兩杯都覺得滿意,凍飲加熱串燒,真心寫意😆整體黎講,串燒都好多款可以落單,一口甜薯🍠、一口菠蘿、台灣小香腸、奶油烤小饅頭等等,都係我嘅推介美食!
當然,黎得食串燒,都要同大家分享下有咩推介:
🥇烤牛舌(2串) $28
🥇大漠烤羊肉串(5串)$48