2024-01-03 83 瀏覽
第一次嚟呢間餐廳食嘢,以前經過留意唔到有素食🌱供應,今次同狗狗🐕、狗狗爸爸路過,見到午餐有1個素食選項,所以就walk in。餐廳入面有2個鳥籠座位幾有特色,雖然我哋冇訂位,但竟然被安排到坐呢個位置,幾開心👏🏻。狗狗可以坐喺座墊上,而餐廳亦提供咗尿墊。我哋點咗2個午餐(包飲品),其中1個➕$25跟前菜、麵豉湯、甜品。炸蝦餅咖哩飯🍤🍛:餸菜較少,只得一塊蝦餅同少量配菜(椰菜、青瓜),日式咖喱易入口,幾好食素蝦意大利麵🦐🍝:幾好食,醬汁creamy,素蝦亦唔少,如果素食者唔抗拒加工素肉、木魚碎的話,應該會啱食😋前菜:好似係肉類麵豉湯🥣:正常甜品:應該係士多啤梨口味的卷蛋,食落冇乜味,唔吸引,應該滿足唔到一般人想食甜品的慾望熱齋啡、凍朱古力☕🥤:Latte可以;凍朱古力有少少過甜整體嚟講,食物質素👌🏻(尤其素食意粉);餐廳人手可能唔係太夠,所以店員唔係經常喺附近。食物有少少presentation🌸,可以打下卡。餐廳室內佈置幾靚,有啲打卡位⛩️。最大加分位係餐廳容許狗狗坐上座位,仲提供尿墊,我就未喺其他pet-friendly餐廳經驗過,所以,帶狗狗出嚟搵嘢食的話,我覺得呢間餐廳值得光顧或者翻

前菜:好似係肉類
前菜(+$25變套餐)

麵豉湯🥣:正常
麵豉湯(+$25變套餐)

甜品(+$25變套餐)

熱齋啡、凍朱古力☕🥤:Latte可以;凍朱古力有少少過甜
凍朱古力、熱齋啡(午餐)

凍朱古力、熱齋啡(午餐)

整體嚟講,食物質素👌🏻(尤其素食意粉);餐廳人手可能唔係太夠,所以店員唔係經常喺附近。食物有少少presentation🌸,可以打下卡。餐廳室內佈置幾靚,有啲打卡位⛩️。最大加分位係餐廳容許狗狗坐上座位,仲提供尿墊,我就未喺其他pet-friendly餐廳經驗過,所以,帶狗狗出嚟搵嘢食的話,我覺得呢間餐廳值得光顧或者翻頭食。

🐕狗狗食評:我有得食下啲配菜🥬,同埋可以喺餐廳周圍走,又可以同爸爸、媽媽一齊坐,喺呢度食嘢都幾舒服~~
2023-12-16
5 分鐘 (堂食)