今次去咗旺角西洋菜南街 新開嘅衣間「三公匠心台灣料理」,入到去就見到隻好可愛嘅柴柴🔆👉🏻蟹肉魚籽滷肉飯便當便當跟住一個好清新嘅沙律, 有水蜜桃 同埋紅肉火龍果沙律菜同埋 柚子醋 ,very freshh🔆肉飯夠濕夠軟, 佢地嘅滷肉唔係好肥嗰種,加上蟹肉同魚籽,味道更加清新豐富唔油膩👉🏻安平蝦卷👍🏻👍🏻👍🏻安平蝦卷都好香脆,炸得啱啱好, 去埋酸辣醬汁 ,真係好開胃🔆👉🏻山茶花烏龍奶蓋(走冰,微糖, 30%糖)手機點餐嘅時候佢冇定義佢個微甜係幾多percent糖🤔唔知係50 70定30,好彩有remarks space👍🏻奶蓋都唔係厚乳好heavy 嗰款,所以做餐飲very ok👍🏻 山茶花烏龍都好清香🔆👉🏻滷水糖心蛋滷水糖心蛋又好入味,好彈牙,好適合配埋飯食另外佢嗰啲餐具餐碗碗仔全部都好別緻😳😳😳我屋企都好想買呢啲款😳😳😳like👍🏻

👉🏻蟹肉魚籽滷肉飯便當

👉🏻安平蝦卷👍🏻👍🏻👍🏻

👉🏻山茶花烏龍奶蓋(走冰,微糖, 30%糖)

👉🏻滷水糖心蛋
滷水糖心蛋又好入味,好彈牙,好適合配埋飯食