2020-05-06 222 瀏覽
今日約左好朋友下午茶,想揾間cafe食下甜品,又可以慢慢傾計,我第一時間就唸起咖啡灣,之前都食過兩次,覺得質素都吾錯。下午時間黎到餐廳,客人吾算太多,一黎已經有位,之前試過dinner時間等左成個鐘。由於我同友人已經食左飯,所以主要想食甜品,之前已經好想試紫薯窩夫,今次就吾可以錯過啦。再叫左杯綠茶牛奶,俾圖片個3眼仔造型吸引左,實在太可愛喇!等左15分鐘左右,先黎係綠茶牛奶,我真係wa左一聲,整得好靚,搞到我都吾捨得飲,欣賞一陣先。再黎係紫薯窩夫,整體黎講都好味,夠熱同埋紫薯味都出,賣相直頭係100分,好快已經俾我地秒殺左。至於綠茶牛奶就比較淡,有少少失望,綠茶味吾係好夠,得奶味。呢間餐廳既氣氛真係好適合談心,下午茶吾錯既選擇