連續幾日嘅假期都係要返工,約咗同事一齊食lunch ,近近地所以去咗間越南餐廳,今日唔係好熱所以坐outdoor ,真係好寫意😌因為係假期嘅關係唔會有下午茶或者lunch set,所以係正價餐牌。今次我叫左個平日都有嘅下午茶蝦喇沙湯麵$78😂 因為下午茶個份量會少好多,但係又好想食所以就照叫,同埋一杯cappuccino$30,同事就叫咗個酸辣燒雞湯米粉$68 and lemon grass $32 我好鍾意食佢哋嘅蝦喇沙湯麵,味道好濃郁,可以成碗湯都飲晒,佢配料唔多有一隻蝦,1-2塊魚片同豆卜, 少少芽菜咁樣。如果男仔食咗未必夠飽啦。杯Cuppachino佢冇比到糖水我,但係因為減肥嘅關係所以我都冇再叫佢比我😅泡沫都好多,成半杯,味道ok 因為同事嗰張相冇影到亦都冇問佢好唔好食所以就唔講啦😅只知道佢次次嚟都會嗌呢杯野飲!

2017-04-16