2013-12-27 3222 瀏覽
25號玩到天光, 第二日起身的第一餐就來到好多笑臉既盛八食堂之前都有留意人家的食評, 睇完後都流口水未到晚市, 成間店係無客, 所以好happy有卡位坐男友點了一早想食的吉列豚肉鴛鴦汁蛋包飯一邊是白汁, 一邊是日式咖哩汁蛋做得很平滑, 切開不是死實的, 還有少少蛋汁內裡炒飯揀了咖哩汁面頭的吉列豚肉有四件, 炸得肉嫩有汁, 唔係鞋恰恰的豬肉另外的南瓜薯仔沙律略乾身應該不是新鮮整出來, 好似雪左一兩日既貨南瓜茸甜甜的, 2個沙律球混合了蛋白粒+青瓜粒所以頗有咬口我點的溫泉蛋比目魚芝士焗飯, 份量都幾大雖然只得3片吉列比目魚, 但飯的份量真係幾多比目魚入口仲好熱好脆, 焗飯都是用了咖哩汁, 同樣都是炒飯底溫泉蛋切開會流汁的, 入口有少少凍, 蛋白像剛凝固的, 好滑飯面有重重既芝士, 如果食哂應該都會幾漏可能前一晚玩到天光的關係, 胃口不是大開所以全部都食淨一半, 唔係味道唔好味, 只是身體狀況未如理想不過日式咖哩應該落了味精, 回家後, 要即刻飲水如果下次我來, 我應該會叫少一份飯, 再叫其他小食就可以
之前都有留意人家的食評, 睇完後都流口水
未到晚市, 成間店係無客, 所以好happy有卡位坐
男友點了一早想食的吉列豚肉鴛鴦汁蛋包飯
一邊是白汁, 一邊是日式咖哩汁
蛋做得很平滑, 切開不是死實的, 還有少少蛋汁
內裡炒飯揀了咖哩汁
面頭的吉列豚肉有四件, 炸得肉嫩有汁, 唔係鞋恰恰的豬肉
另外的南瓜薯仔沙律略乾身
應該不是新鮮整出來, 好似雪左一兩日既貨
南瓜茸甜甜的, 2個沙律球混合了蛋白粒+青瓜粒
所以頗有咬口
我點的溫泉蛋比目魚芝士焗飯, 份量都幾大
雖然只得3片吉列比目魚, 但飯的份量真係幾多
飯面有重重既芝士, 如果食哂應該都會幾漏
可能前一晚玩到天光的關係, 胃口不是大開
不過日式咖哩應該落了味精, 回家後, 要即刻飲水
如果下次我來, 我應該會叫少一份飯, 再叫其他小食就可以
題外話/補充資料: 可能醬汁濃味, 食多會覺得漏
2013-12-26