2021-01-27
呢區其實都好多好嘢食、又比我發現咗間正嘢.......😋😋、有堂食同外賣,但晚餐禁堂食,就唯有外賣返屋企慢慢嘆😂—————————🟥麻辣豬骨濃湯米線:配蒿荀丶滷水大腸:好香麻辣又多配料的湯底,腐竹、芽菜、芫茜、蔥......等等之類,全部配料都是我喜愛吃的,麻辣可按自己喜好大中小,正常呀。餸菜當然又是你喜歡吃什麼就叫什麼,大腸又是我喜歡吃,蒿荀是一種蔬菜,又爽又甜,出色的麻辣配上米線,果然辣得好滋味😋———————-🟫豬骨濃湯米線:配豬腩肉丶免治雞肉棒:呢個豬骨濃湯絕對做得好出色,又甜又香又好味,湯底除咗足料腐竹、芽菜、芫茜、蔥......等等之類,用豬骨做湯底、濃郁的甜,好味到我成碗湯飲哂😋仲有最愛嘅豬腩肉⋯⋯ 仲有最愛嘅豬腩肉,食米缐、又點小得我愛吃的豬腩肉,腩肉爽脆又有口感⋯⋯👍仲有咁特式嘅餸菜就係:免治雞肉棒,湯夠甜、餸菜夠睇頭,一個字......正😋————————🟩小食:泡椒蓮耦尖:咁特别嘅小食,又點可以唔買嚟食吓,唔係一般食開嘅蓮耦,係好鮮嫩,又像初生的小小蓮耦仔,望落似蔥段,白色幼幼的,咬落又爽又甜的味道,用泡椒味道配搭,簡直匹配的好食😋,又爽又脆、甜中帶辣的滋味,一個
🟥麻辣豬骨濃湯米線:
配蒿荀丶滷水大腸:
———————-
🟫豬骨濃湯米線:
配豬腩肉丶免治雞肉棒:
仲有咁特式嘅餸菜就係:免治雞肉棒,
湯夠甜、餸菜夠睇頭,一個字......正😋
🟩小食:
泡椒蓮耦尖:
咁特别嘅小食,又點可以唔買嚟食吓,唔係一般食開嘅蓮耦,係好鮮嫩,又像初生的小小蓮耦仔,望落似蔥段,白色幼幼的,咬落又爽又甜的味道,用泡椒味道配搭,簡直匹配的好食😋,又爽又脆、甜中帶辣的滋味,一個小食都可以咁特式⋯⋯👍👍👍👍👍👍
—————————-
小食:
🟪麻辣墨魚頭:
呢個小食麻辣墨魚頭,又係不能不吃,爽脆彈牙口感,出色的麻辣味道,一邊吃、一邊辣、一邊又爽脆彈牙的吃著,就像小孩子般吃完又吃又不停想吃的那種滋味😋
———————-
食到昵刻冰火之間的辣,有辣有唔辣的兩個湯底,完全係絕對同意佢哋個舖名
「米線樂.麻辣豬骨濃湯」
食「米線的樂趣,辣與唔辣都一樣咁出色」
係時候要嘆反枝自家製冷泡茶👍
🟥玫瑰🌹洛神花茶:
好一枝玫瑰洛神花茶,足料好飲,酸酸甜甜、甘香的茶內帶有果皮肉,喝出來的茶味甘香外、杞子的甜與菊花、洛神花、玫瑰花的配合,出神入化的味道,令人一喝就愛上🥰
🟨冷泡蜜桃🍑烏龍茶:
香桃味道又是我喜歡的一款茶類,
濃郁香甜的香桃味道,茶味清香的配合,又是令人喝一口就愛上它的味道😋
————————-
❤️食後的感想就是:
食物除了好食之外,禮貌、環境、衛生、價錢也要互相睇齊,呢到我會比😉
🌹5分為滿分
食物:🌹🌹🌹🌹🌹4/5