細個最討厭飲茶,又嘈又迫又無凍嘢飲。最緊要係咩呀,係有排都未走得。印象中嘅富東閣up dup又殘,家父家母成日都話啲碗好油,就算作為沙田柚都n年無幫襯過了。一大朝早喺附近有嘢做,同朋友們七點十五分嚟飲個真·早茶。一入到去有啲驚訝,竟然企理咗咁多,仲要接近爆滿咁濟。啲茶幾好飲,所有點心都係即叫即蒸,新鮮滾熱辣,要等20分鐘㗎。埋單每人$50有找,impressive!;香煎黃金糕🏵超級!無敵!好食,帶啲椰汁香味,邊位脆口,入面煙韌,唔會過甜。(勁似菠蘿🍍,let’s 糕!;蝦餃🦐皮薄,煙煙韌韌,蝦新鮮、鮮甜。;鵪鶉蛋燒賣🐥買少見少嘅舊式點心,平時食開無蝦的,呢粒有蝦覺得怪怪的。;皮蛋瘦肉粥🥣粥底綿,啖啖都係瘦肉絲同皮蛋碎,滿滿一大碗食極都食唔完。仲叫咗牛肉腸、鮮竹卷同鹹水角,佢地正常發揮,無特別,不過竟然走漏眼無叫馬拉糕!oopsie,又有值口再嚟飲茶嚕。(୨୧ ❛ᴗ❛)✧

;香煎黃金糕🏵

;蝦餃🦐
皮薄,煙煙韌韌,蝦新鮮、鮮甜。

;鵪鶉蛋燒賣🐥
買少見少嘅舊式點心,平時食開無蝦的,呢粒有蝦覺得怪怪的。

;皮蛋瘦肉粥🥣
粥底綿,啖啖都係瘦肉絲同皮蛋碎,滿滿一大碗食極都食唔完。

2021-06-24
$50 (早餐)
  • 香煎黃金糕
  • 蝦餃