2019-01-30
大館有幾間餐廳都好有特色,見到IG超多人打咭的Madame Fu食下午茶,今次特別揀左呢間試下先,不過就食lunch。的確係打咭勝地,環境確係冇得彈,十分高級華麗。好天時坐係走廊特別舒服,比坐室內還要有空間感,景觀更開揚。食中菜的西餐廳格局,很有藝術感的menu cover。服務不錯,酒店等級的,菜上得幾快,在這環境下吃飯,感覺特別舒爽。炭火燒金方( 腩仔) ($120)賣相精緻,的式小巧,皮脆肉嫩,有質素,貴左少少……或份量可以多返d。春風得意腸($65)正常水準。蜜味叉燒包($62),新鮮製,熱騰騰,包子很鬆軟,叉燒餡香甜,唔錯。瑤柱上湯鮮竹卷($80)餡料豐富,湯也very nice。水晶蝦餃皇 ($65)也不賴,很多蝦子,餃皮夠薄有咬口。亁炒安格斯牛河 ($158)算不錯,差一點鑊氣。慶祝生日都好開心,candle 唔係好match餐廳image,可以再有心思些。酥皮蘋果批配雲呢嗱雪糕 ($80),不要看apple pie只是薄薄一片,味道都幾濃,帶點焦脆,vanilla 雪糕都係上乘的品質,配almond吃,口感 wonderful!
的確係打咭勝地,環境確係冇得彈,十分高級華麗。
好天時坐係走廊特別舒服,比坐室內還要有空間感,景觀更開揚。
食中菜的西餐廳格局,很有藝術感的menu cover。
春風得意腸($65)正常水準。
瑤柱上湯鮮竹卷($80)餡料豐富,湯也very nice。
水晶蝦餃皇 ($65)也不賴,很多蝦子,餃皮夠薄有咬口。
亁炒安格斯牛河 ($158)算不錯,差一點鑊氣。