2018-09-13 119 瀏覽
見到好多媒體報道講到呢間幾厲害,難得我呢日同個friend 行到去呢忽,加上無人排隊wor~ 我就買黎試。奶蓋double玫瑰綠茶 $3我無認真睇內容仲身痕加多個芋頭珍珠,唔怪得職員聽完我講即時黑人問號。大大杯茶裡面仲有大大個茶包,再加埋一堆珍珠其實差唔多少左1/5嘅茶。不過玫瑰味同綠茶味都分別地好濃烈,問題就係分別地。至於個奶蓋,其實唔係好夠味,可以再奶d 再濃稠d ,因為茶底好濃烈,所以奶蓋弱左就好似唔夠奶嘅拿鐵咁,係有少少失望。不過個珍珠係好食好甜好好咬,只係我唔係好分到呢堆珍珠入面有幾多係芋頭有幾多係玫瑰,走糖嘅時候配呢D 珍珠係ok的黑糖珍珠鮮奶 $32朋友叫呢個黑糖珍珠鮮奶有好多珍珠,佢話食到珍珠有黑糖味,幾好o趙,不過飲到一半就放棄,因為佢成杯都係奶,加上糖度無法調整,變相飲飲下會好漏好飽,或者下次可以試多個 Bailey 比多次機會佢,一般飲品佢就真係好一般啦。

奶蓋double玫瑰綠茶 $3

黑糖珍珠鮮奶 $32