2025-06-24 139 瀏覽
小妹去到尖沙咀位於韓置街街尾,竟然行到街尾發現呢間餐廳🍴好多人排隊食飯😋呢間餐廳主打韓式家常便飯,門面幾特別,仲用咗一d磚頭既牆🇰🇷相當特別😍每張枱子好闊,可以好舒服坐下傾偈💬 仲感受到正宗韓國美食韓式牛肉石頭窩飯🍛飯面鋪滿牛肉、菠菜、紅蘿蔔絲、雞蛋和辣醬等🔥相當惹味及吸引🤩 將雞蛋戳破,輕輕拌勻飯材料,再用鐵匙拌拌,蛋汁均勻地舖係飯中🌝採用珍珠米軟硬適中,非常易入口。白飯🍚辣度剛好,配菜份量充足。牛肉味道完美🥄仲配有一碗海帶湯,帶有胡椒香味😺三款韓式前菜相當吸引😼隨餐會附送1支益力多😚牛肋骨飯牛肋骨份量不少,且厚度適中,肥瘦均勻,調味醬方面鹹中帶甜,牛肉肉質嫩滑多汁,送飯一流,不錯😆「家家戶戶」如其名充滿家庭菜風味,感覺好似置身於傳統韓國家庭裝潢享受韓國家庭式料理中🤭 食物🥘味道不錯,簡簡單單一碗飯,食完已經覺得好溫暖😘

韓式牛肉石頭窩飯🍛

三款韓式前菜相當吸引😼隨餐會附送1支益力多😚