2022-04-06
我係一個低碳飲食既人 亦係為食妹 好鍾意食甜品所以試過好多keto蛋糕店哩間由網店開始都有幫襯 見到開左實體 明白小店有用心製作 都想即刻去支持下由金莎蛋糕 ,日式芝士蛋糕, cheese bread ,Muffin ,煙三文魚三文治當中比較欣賞係日式芝士蛋糕同cheese bread其他味道不過不失 價錢亦唔算平 但而家叫得keto個名 就一定係差唔多價錢 只係覺得個份量比一般都少 就會性價比較低最近有朋友知我上次食唔到tiramisu 就買左個所謂“家庭裝” tiramisu俾我坦白講 眼睇真係比散件裝只係大少少? 因為唔知實際gm數 但竟然賣差唔多兩倍價錢?🤢都唔緊要 好食都算 一個叫 signature 我係抱有期望 但真係極度失望🤢 第一啖係超極濃既酒味 我只係嘗試到酒味 tiramisu其他應該有既味就完全食唔到 再試第二啖 都係一股強勁既酒氣攻擊上腦 味道非常苦 已經不能再食第三啖🤮🤮🤮或者係我問題 我就將哩個“家庭裝” 分俾我家庭成員食點知4個都搞唔掂 有一個仲即刻因為太重酒而吐出嚟或者都係我屋企人問題 我再攞俾我3個愛飲酒既朋友分享 希望有人欣賞佢 點知佢地3個只
我係一個低碳飲食既人 亦係為食妹 好鍾意食甜品
都唔緊要 好食都算
或者係我問題 我就將哩個“家庭裝” 分俾我家庭成員食
點知4個都搞唔掂 有一個仲即刻因為太重酒而吐出嚟
或者都係我屋企人問題
我再攞俾我3個愛飲酒既朋友分享 希望有人欣賞佢 點知佢地3個只係食左一啖都問我究竟係咩嚟?佢地都覺得太太重酒 而且超苦 最後無辦法都浪費了
tiramisu 有酒好正常 但未至於重到咁?咁不如直接飲酒?我想係食一個甜品 但哩個真係試過就算 🤮🤮🤮