2008-07-04 5 瀏覽
有瀏覽OPENRICE的話,都知依間時新經常明列NO.1, 前日與朋友興起便一起去試試這間我兒時風格的快餐如何? 兩人一O共order咗一個芝士漢堡,一個魚扒包+雞脾一隻..先講魚扒漢堡,落單時講明要沙律汁,但個伙計無離頭話要收多一蚊?乜個包本身無汁GA?朋友亦冇追問..至於味道冇想像中咁好,魚扒漢堡扒都係即叫即煎,魚扒肉薄而稍削,少許魚味.相比起漢堡包較遜色, 漢堡包味道不錯,牛肉很鬆軟有肉汁,但份量很小的與品茗時的鯪魚餅差不多大小,所以最好要雙扒...其實第一口咬落的味道似曾相識...想起十足很久前在家自製的漢堡扒! 至於沙律汁亦調較得係好稀好稀,味道全冇特別, 講到秘製就真係誇張,..屋企個樽KRAFT仲好味.. 另外.生炸雞脾唔錯,可以加少少准鹽就更好..唔知一般快餐咁..大得畸形,又醃到D雞肉變粉紅而帶酸味. 整體黎講唔錯,勝在樣樣都即叫即做,夠新鮮熱辣,加上依種舊式快餐真係所餘無幾,對於我黎講真係風味十足 不過如果只係"特登專程黎一心諗住"一啖NO.1漢堡可能會有O的失望.
有瀏覽OPENRICE的話,都知依間時新經常明列NO.1,
前日與朋友興起便一起去試試這間我兒時風格的快餐如何?
朋友亦冇追問..