2016-09-29 1120 瀏覽
同屋企人食飯,六個人點到六個餸。大約$600買單我覺得酒樓來講都算係合理但又唔稱得上抵食。$18/3罐示威啤酒,好平又唔講得上,好貴又唔算係。但啲餸個份量都算大,有一種屋村酒樓家庭飯嘅感覺。你個粟米班塊好食,因為啲魚系剛剛炸起,然後就加粟米湯上去,但係個魚真係炸到好香好脆,而且又唔會太咸。咕嚕肉片就係炸得好脆然後個汁酸酸甜甜。開頭睇仲以為係剩係得渣漿,原來唔係,真係炸到佢好脆口,呢一個係必食之選。上湯雜菜有啲海鮮係面頭,湯底味精不多,所以無好鹹好甜嘅感覺,清清地。份量都唔錯但海鮮我就覺得有改善空間,因為冇嗰種好新鮮嘅感覺。炒通菜一定要送飯因為喊咗小小。金銀蛋莧菜都住得唔錯反而唔會太鹹。南瓜排骨的南瓜未夠軟身,二排骨就反而做得都唔錯。全因為我哋叫咗幾個都係菜,但敗筆之處就係菜!因為啲菜並沒有洗乾淨!雜菜煲嘅菜有沙!金銀蛋莧菜仁有沙!雖然平均每人$100,但論整體質素來講略貴少少。呢排都係附近,應該都迫住幫襯,每次食完都會寫下評下佢既食物。
同屋企人食飯,六個人點到六個餸。
大約$600買單我覺得酒樓來講都算係合理但又唔稱得上抵食。

$18/3罐示威啤酒,好平又唔講得上,好貴又唔算係。
但啲餸個份量都算大,有一種屋村酒樓家庭飯嘅感覺。

炒通菜一定要送飯因為喊咗小小。
金銀蛋莧菜都住得唔錯反而唔會太鹹。
南瓜排骨的南瓜未夠軟身,二排骨就反而做得都唔錯。

雖然平均每人$100,但論整體質素來講略貴少少。